Okresní kolo dějepisné olympiády: Postupujeme!

Dne 16. ledna 2024 v dopoledních hodinách se uskutečnilo okresní kolo 53. ročníku dějepisné olympiády v budově Gymnázia Havlíčkův Brod.

V mladší kategorii nás reprezentoval Martin Dostál z tercie, který se v okresním kole umístil na druhém místě s počtem 73 bodů z 80 možných. Martin postupuje do krajského kola, které se uskuteční v Pelhřimově v úterý 10. dubna 2024. Další zástupce naší školy, Marek Juliš z kvarty, vybojoval sedmé místo se 66 body, což je jen malá bodová ztráta na Martina.

Ve starší kategorii nás reprezentoval Michal Zrzavý z 1. A, který v okresním kole zvítězil s počtem 62 bodů z 80 možných, stejně jako Martin postupuje do krajského kola. Další zástupce naší školy Adam Slanař ze 3. A vybojoval šesté místo se 44 body.

Tématem soutěže jsou letos starší české dějiny. Název letošního ročníku zní Každodenní život a kulturní kořeny českých zemí (Čechy, Morava, Slezsko). Od Cyrila a Metoděje po Jana Husa. Do soutěže jsou zařazeny otázky na interpretaci historických textů, obrázků a fotografií.

Postupujícím, Martinovi a Michalovi, blahopřejeme, přejeme jim hodně sil do studia další odborné literatury a mnoho úspěchů v krajském kole. Markovi a Adamovi děkujeme za vzornou reprezentaci školy a za odvedenou práci při přípravě na okresní kolo dějepisné olympiády.

Mgr. Ivona Pavlíčková a Mgr. Lucie Dostálková

tisk Tisknout   ↑ Nahoru

Certifikáty

Držitel Ceny hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost
Ekoškola
Světová škola
Fairtradová škola
Erasmus
Učíme se ze života pro život 2
Studentská firma
Doučování
Projekt SYPO
Učíme se ze života pro život
The Quarry Life Award
Next Generation EU
Národní plán obnovy
Gymnázium Chotěboř - rozvíjíme se III
Webové stránky vytvořila společnost just4web.cz s.r.o. (J4W-RS v7.0)