Přírodovědné klání na Gymnáziu Chotěboř

Dne 22.9. se uskutečnila již tradiční soutěž Přírodovědné klání. Na našem gymnáziu ho vždy organizuje sehraný tým vyučujících a třída sexta. Akce je určená pro čtyřčlenné týmy žáků osmých a devátých tříd základních škol.

Letos bylo opravdu o co soutěžit. Pro každého z týmu, který se umístil na třetím místě, jsme měli bezdrátová sluchátka. Pro členy týmu, který skončil na druhém místě, jsme měli připravené bluetooth reproduktory a každý z vítězného týmu si odnesl chytré hodinky.

V letošním roce se do této akce zapojilo 10 škol. Po přivítání žáků a jejich učitelů jsme týmům vylosovali čísla a barvu trička, ve které soutěžil. Nedostali však jenom trička, ale také jim byl přidělen jeden student ze třídy sexta, který jim dělal průvodce po celou dobu soutěže.

Ve spolupráci s učiteli naší školy jsme měli připraveno 8 stanovišť týkajících se přírodovědných předmětů. Stanoviště byla například v naší přírodní zahradě, nebo v laboratoři biologie, kde žáci poznávali byliny a ptačí druhy. V učebně informatiky se týmy musely potýkat s různými logickými hrami, nebo v učebně chemie počítali chemické rovnice. Zápolilo se také v tělocvičně a další úkoly na soutěžící čekaly ze zeměpisu, fyziky a matematiky.

Po ukončení soutěže všichni netrpělivě čekali na celkové výsledky. Na třetím místě se umístila ZŠ Přibyslav. Na druhém místě byla ZŠ Smetanova, Chotěboř a vítězem se pro letošek stal tým ze ZŠ a MŠ Golčův Jeníkov. Vítězům blahopřejeme, ale výsledky byly letos velmi těsné a všem týmům se dařilo skvěle.

Děkujeme všem školám za účast a přípravu na naše Přírodovědné klání a těšíme se na další ročník této soutěže.

Za třídu sexta Ema Kovačková

1. místo

2. místo

3. místo

tisk Tisknout   ↑ Nahoru

Certifikáty

Držitel Ceny hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost
Ekoškola
Světová škola
Fairtradová škola
Erasmus
Učíme se ze života pro život 2
Studentská firma
Doučování
Projekt SYPO
Učíme se ze života pro život
The Quarry Life Award
Next Generation EU
Národní plán obnovy
Gymnázium Chotěboř - rozvíjíme se III
Webové stránky vytvořila společnost just4web.cz s.r.o. (J4W-RS v7.0)