Víkend otevřených zahrad na Gymnáziu Chotěboř

V sobotu 8. června se v prostorách ukázkové přírodní zahrady „Pod platanem“ chotěbořského gymnázia uskutečnil Víkend otevřených zahrad. Akce, která se postupně stává školní tradicí, dala veřejnosti jedinečnou možnost prozkoumat naši unikátní zahradu.
Víkend otevřených zahrad na Gymnáziu Chotěboř

Akce byla zahájena představením bývalé studentky Elišky Eisové a jejích pejsků, kteří jako vždy odvedli skvělou práci. Do našeho programu přispěla i Veronika Křivská, studentka sexty, se svým projektem Dolphin, za jehož pomoci informuje okolí o palčivých ekologických výzvách. Celý den si návštěvníci mohli vyslechnout komentované prohlídky, které lidem umožnily lépe pochopit podstatu a smysl naší zahrady. Nechyběla ani Fairtrade kavárna pod vedením školní skupiny Amnesty International, která byla spoluorganizátorem akce společně s Ekoklubem Gymnázia Chotěboř. Kavárna nás po celý den zásobovala nejrůznějšími dobrotami, které jako obvykle napekli studenti a učitelé, a skvělou kávou. Novinkou, kterou tento rok přinesl, byl koncert kapely Benebend, na který jsme se všichni moc těšili. Živá hudba akci ozvláštnila a vylákala z domovů lidi, kteří se na naší akci přišli podívat. Společně jsme si užili příjemný koncert, který završil den plný zážitků.

Akce se konala za krásného počasí, což přispělo k pohodové atmosféře a vysoké návštěvnosti. Všichni, jak návštěvníci, tak studenti, si letošní Víkend otevřených zahrad opravdu užili. Už teď se těšíme na další ročník této báječné akce.

Anna Lia Drozdová, 2.A Gymnázia Chotěboř

 

tisk Tisknout   ↑ Nahoru

Certifikáty

Držitel Ceny hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost
Ekoškola
Světová škola
Fairtradová škola
Erasmus
Učíme se ze života pro život 2
Studentská firma
Doučování
Projekt SYPO
Učíme se ze života pro život
The Quarry Life Award
Next Generation EU
Národní plán obnovy
Gymnázium Chotěboř - rozvíjíme se III
Webové stránky vytvořila společnost just4web.cz s.r.o. (J4W-RS v7.0)