Týden Kraje Vysočina

Koncem září proběhl na naší škole tradiční projekt – Týden Kraje Vysočina.
Týden Kraje Vysočina

Tentokrát zahrnoval nejen exkurze, přednášky, hodiny zaměřené na učivo o našem kraji, ale nově také fotografickou soutěž Moje oblíbené místo na Vysočině: dnes a před dvaceti lety. Její organizace se ujaly studentky 4. A Lenka Krovová a Michaela Škarydová. Během září sbíraly fotografie od studentů a v průběhu října zrealizují výstavu.

A proč ten název „před dvaceti lety“? V lednu letošního roku uběhlo dvacet let od založení Kraje Vysočina, takže touto akcí si chceme výročí připomenout.

Mezi exkurzemi letos pomyslně zvítězila Třebíč. Tuto památku UNESCO navštívili studenti několika tříd, absolvovali komentovanou prohlídku židovské čtvrti a židovského hřbitova, vyslechli výklad o bazilice svatého Prokopa. K dalším navštíveným místům patří Žďár nad Sázavou a Žďárské vrchy, Lipnice nad Sázavou, Telč a samozřejmě naše nejbližší okolí – Údolí řeky Doubravy.

Týden kraje Vysočina 2020

Další aktivitou, které se zúčastnilo několik tříd, byla návštěva Výstavy k 75. výročí konce druhé světové války na Havlíčkobrodsku. Výstavu pořádal Cekus Chotěboř, městské muzeum a proběhla ve vestibulu chotěbořského kina. I připomenutí tohoto výročí díky epidemiologické situaci na jaře muselo být přesunuto na podzim.

Marie Jobová

 

tisk Tisknout   ↑ Nahoru

Certifikáty

Držitel Ceny hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost
Ekoškola
Světová škola
Fairtradová škola
Erasmus
Učíme se ze života pro život 2
Studentská firma
Doučování
Projekt SYPO
Učíme se ze života pro život
The Quarry Life Award
Next Generation EU
Národní plán obnovy
Gymnázium Chotěboř - rozvíjíme se III
Webové stránky vytvořila společnost just4web.cz s.r.o. (J4W-RS v7.0)