Týden Kraje Vysočina na Gymnáziu v Chotěboři

Týden Kraje Vysočina na Gymnáziu v Chotěboři

V týdnu 27. 9. - 1. 10. 2021 se na naší škole konal projekt s mnoholetou tradicí, který nese název „Týden Kraje Vysočina“. Cílem tohoto projektu je lepší poznání a rozšíření znalostí o našem regionu. Jednotlivé třídy tak v rámci různých předmětů navštívily zajímavá místa našeho kraje a vyslechly si nejrůznější přednášky, přičemž za některými stáli samotní studenti.

Týden Kraje Vysočina 2021
Třídy 1. A a kvinta například navštívily Krajský úřad a Muzeum Vysočiny v Jihlavě, třída sexta se podívala do Velkého Meziříčí, elektrárny Dalešice, NPR Mohelenská hadcová step a na rozhlednu Babylon. Z nižšího gymnázia zase třída sekunda vyrazila do CHKO Železné hory a do Slatiňan a prima do PR Údolí Doubravy. 

Týden Kraje Vysočina 2021
Mimo exkurze se ve třídách konaly také již zmíněné přednášky, například o „Měnící se krajině na Vysočině“, regionálních literárních autorech či zdejším potravinářském průmyslu.


Za organizaci tohoto projektu bychom za všechny studenty chtěly poděkovat zejména p. profesorce RNDr. Marii Jobové, ale také dalším zúčastněným pedagogům a studentům třídy sexty. 

Vendula Pekařová, Zuzana Jarolímová, Sexta

Týden Kraje Vysočina 2021

tisk Tisknout   ↑ Nahoru

Certifikáty

Držitel Ceny hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost
Ekoškola
Světová škola
Fairtradová škola
Erasmus
Učíme se ze života pro život 2
Studentská firma
Doučování
Projekt SYPO
Učíme se ze života pro život
The Quarry Life Award
Next Generation EU
Národní plán obnovy
Gymnázium Chotěboř - rozvíjíme se III
Webové stránky vytvořila společnost just4web.cz s.r.o. (J4W-RS v7.0)