Velký úspěch v národním kole soutěže Památníku Lidice

Naše škola se v tomto roce podruhé přihlásila do soutěže Lidice pro 21. století, vyhlašované Památníkem Lidice, Ústavem pro studium totalitních režimů Praha a Filozofickou fakultou Univerzity Karlovy. Letos probíhá již 17. ročník. Soutěž se, jak napovídá název, věnuje období druhé světové války, nacismu a holocaustu.

Z naší školy se zapojilo 18 žáků, a to z nižšího i vyššího gymnázia. V mladší kategorii do finálového kola postoupili Marek Juliš ze sekundy a Alena Šafránková z kvarty, ve starší kategorii postoupily mezi 21 finalistů dvě studentky, a to Barbora Střípková (ze septimy) a Tereza Nesládková (z oktávy). A tak jsme s napětím očekávali vyhlášení výsledků národního kola. A nebyli jsme zklamaní.

Tereza Nesládková se umístila na druhém místě v národním finále soutěže. Navázala tak na loňské umístění  Anny Rutschové (třetí místo) a Adriany Dvořákové (cena za literární práci).

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže a předání ocenění proběhne 19. května v Městském divadle Kladno. Oceněné literární práce soutěžících budou zveřejněny na webových stránkách soutěže www.lidice21.cz.

Velice mě těší zájem našich studentů o moderní dějiny i jejich ochota udělat něco navíc. Všem, kteří se do soutěže zapojili, děkuji za účast. Terce gratuluji k jejímu úspěchu, děkuji jí za vzornou reprezentaci naší školy a přeji jí, aby se jí v životě vždy všechno vydařilo tak, jako se jí povedla tato soutěž. Dále pevně doufám, že se příští rok najde zase dostatek nadšenců a budeme se moci jako škola do soutěže opět přihlásit.

Mgr. Ivona Pavlíčková

tisk Tisknout   ↑ Nahoru

Certifikáty

Držitel Ceny hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost
Ekoškola
Světová škola
Fairtradová škola
Erasmus
Učíme se ze života pro život 2
Studentská firma
Doučování
Projekt SYPO
Učíme se ze života pro život
The Quarry Life Award
Next Generation EU
Národní plán obnovy
Gymnázium Chotěboř - rozvíjíme se III
Webové stránky vytvořila společnost just4web.cz s.r.o. (J4W-RS v7.0)